Hout "natuurlijk" bouwmateriaal

Ekoflin is een gevestigd bedrijf op de Nederlandse en Belgische markt dat zich  specialiseerd in massieve houtbouw. De houtbouw is toe te passen in woningen, scholen, appartementen en studentenhuisvestingen. De drijvende kracht achter EkoFLin is Hugo Immink. Met ruim 25 jaar ervaring in de commerciële houthandel en prefab fabricage van houten bouwonderdelen.

De trend die zich momenteel in onze samenleving laat zien is de volgende:

 

In Nederland en België wordt er duidelijk gekozen om te gaan wonen en leven in een meer duurzame en milieuvriendelijke omgeving. Het afnemen van het energie gebruik met fossiele brandstoffen en de vraag naar gebruik van duurzame energie bronnen, hierbij staat het creëren van een schonere lucht- en leefomgeving centraal. Door het gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen en het stimuleren van een schonere lucht- en leefomgeving.

 

Bouwen met hout, sluit perfect aan bij de huidige tijdsgeest waarbij duurzaamheid en verantwoord omgaan met het milieu centraal staan. Hout “natuurlijk” bouwmateriaal.

 

Tevens verschuift de vraag naar woningbehoefte op maat. Dit gebeurt door invulling te geven aan het bouwen van woningen op maat en met een duurzaam karakter. Dit kan door het stimuleren van flexibele woningbouw afgestemd op de diverse doelgroepen van de samenleving o.a. voor ouderen, studenten en alleenstaanden. Van belang is hierbij een laag energie verbruik en een hoog wooncomfort.

 

EkoFLin draagt met het creëren van een duurzamere, milieuvriendelijke en een comfortabele woonomgeving bij door het toepassen van een massief vuren houten casco bij de bouw van het project. Hiermee bouwen we CO2 neutraal met een hernieuwbare grondstof. Door de sterk isolerende eigenschappen van hout is ook het energie verbruik positief te beïnvloeden. Circulair en Breeam bouwen zijn met het EkoFlin kruislagen hout uiteraard geen probleem.

 

EkoFLin denkt mee bij de keuze van de materialen bij de bouw van uw project, het zoeken naar oplossingen voor een energie-neutraal karakter van uw woning of ander te bouwen project.

 

De montage van het houten casco zal door EkoFLin zelf worden verzorgd in overleg met uw aannemer. Ook is het mogelijk om bouwprojecten vanaf de tekentafel tot aan oplevering te realiseren. Het complete constructieve bouwconcept wordt inclusief bijbehorende overige constructieve onderdelen geheel verzorgd.

 

EkoFLin levert en monteert tevens gelamineerde houtconstructies. Ook hierin wordt al in een vroeg stadium meegedacht voor een passende uitvoering. Daarnaast levert EkoFLin ook een breed scala aan massief houten panelen geschikt voor interieurbouw, geluid absorberende wanden en plafonds.

 

Alle producten geleverd door Ekoflin BV en gefabriceerd door Binderholz hebben uiteraard en CE keurmerk en komen

uit duurzaam geproduceerde bossen met het PEFC certificaat. Voor sommige van onze producten is het ook mogelijk om het FSC certificaat te verkrijgen.

 

 

Website Binderholz (engels)

© EkoFLin